2022. augusztus 11. 14:04 - Alteryx

Merész kijelentés az Aston Martintól?

Mike Krack az Aston Martin csapatfőnöke szerint többen is lemásolhatják az új hátsószárnyukat az októberben megrendezésre kerülő Szingapúri nagydíjra. A brit istálló innovatív hátsószárny megoldását már láthattuk a Hungaroringen, ahol a maximális leszorítóerőre volt szükség. Továbbá az év második felében is lesznek olyan helyszínek, ahol szintúgy érdemes maximális leszorítóerőt alkalmazni a csapatoknak.

Éppen ezért a többi istállónak megérheti lemásolni a britek megoldását. Az Aston Martin megoldása alapján az alsó szárnylap két vége felfelé igyekezik, amivel függőleges szárnyvéglap jön létre. Ez nem igazán felel meg az idei előírások szándékának, de a nemzetközi automobil szövetség (FIA) ettől a ténytől függetlenül teljesen szabályosnak ítélte meg a hátsószárnyat. Áttörő teljesítménynövekedést ugyan nem hozott az új vívmány az Aston Martin számára, hiszen Vettel és Stroll 10. és 11. helyen ért célba a mogyoródi pályán. A szárny körüli viták azért is lehet érdekes, mert a Spanyol nagydíj hétvégéjén sokan megkérdőjelezték a brit istállót, mert a Red Bull oldalszekrényeit másolták le.

Krack szerint azonban sikerült megmutatniuk, hogy az istálló igen is képes sajátkútfőből is érdekes és innovatív megoldásokat alkalmazni.

Az Aston Martin zseniális hátsó szárnya, amely teljesen kijátssza a 2022-es  szabályok szándékát

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://scuderiahungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2117905885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása