2022. augusztus 08. 19:13 - Alteryx

Hatalmas újítás a Red Bullnál!

A Milton Keynesi istálló újabb fontos lépést tett a felé, hogy 2026-tól bevezetésre kerülő szabványmódosítások alapján elkészítsék a saját Forma 1-es motorerőforrásukat. Ez azért is komoly előrehaladás az energiaitalosoknál, mert bár 2005 óta jelen vannak a száguldó cirkuszban, de mindig külső motorbeszállítójuk volt. Volt, hogy Renault, Ferrari vagy Cosworth motorral álltak rajthoz. Legutoljára Honda motorral versenyeztek, de tavaly a tokiói vállalt bejelentette újbóli távozását a Formula 1-ből. Ebből kifolyólag a Red Bull úgy döntött, hogy saját motorerőforrást fejleszt. Bár technikai partnerként jelenleg is megtalálható a Honda az azóta Red Bull Powertrains névre keresztelt erőforrásban. A Red Bull csapatfőnöke Christian Horner már a magyar nagydíj hétvégéjén elárulta, hogy már az ajtón kopogtat az első sajátgyártású erőforrás, ráadásul nem csak egy átlagos egyhengeres tesztmotorról van szó, hanem egy komplett hathengeres blokkról.

,,Mivel a Honda kiszállt a sportból, létfontosságúvá vált számunkra, hogy saját kezünkbe vegyük a sorsunk irányítását, és egy helyre fókuszáljunk az erőforrást és a kasztnit illetően.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://scuderiahungary.blog.hu/api/trackback/id/tr10017903661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása