2022. augusztus 05. 12:38 - Alteryx

Daniel Ricciardo távozik a McLarentől?

Annak ellenére, hogy a rutinos ausztrál pilóta jelenleg meglepően gyengén teljesít a McLaren színeiben az ESPN információi szerint 4 különböző csapat is bejelentkezett érte. Bár a csapat ügyvezetője Zak Brown úgy nyilatkozott, hogy szerződése alapján 2023-ban is velük maradhat, de vannak opciók miszerint ez a kapcsolat megszakítható. Ricciardo az elhangzottakra csak úgy reagált, hogy mindenképp ki fogja tölteni szerződését a csapattal. Többször is megerősítette az ausztrál pilóta közösségi felületein, hogy elkötelezett a csapat iránt, és a McLarennel közösen képzeli el a Formula 1-ben töltött jövőjét.

Később az esetleges csapatváltásról szóló híresztelések hátrébbszorultak, de úgy tűnik, hogy a magyar nagydíjat követően ismét felerősödtek ezek a szóbeszédek. Itt kapcsolódik be a történetbe a fiatal szintén ausztrál Oscar Piastri. Piastri a pletykák szerint a McLarennel tárgyal, és bizony Ricciardo-t fogja váltani a brit istállóban. Az ESPN információ alapján már az ausztrál pilóta sem biztos abban, hogy maradhat a csapatnál. A jelek szerint azonban akad bőven jelentkező a pilótáért, azt a tényt figyelmen kívül hagyva, hogy Ricciardo 2022-es szezonja nem túl fényes.

ricciardo.jpg

A hírportál megjegyzi, hogy a pletykák szerint Ricciardo nem érzi jól magát a McLaren istállójánál, és amennyiben úgy dönt, hogy önerőből nem szeretne élni a 2023-as szerződésével, akkor a csapatnak nem kell fizetnie menesztéséért. Ami pedig az esetleges csapatokat illeti, a portál információi szerint az ausztrál pilóta 4 különböző csapattal is felvette a kapcsolatot.

Bár az ESPN nem említ neveket, de valószínűleg az Alpine nem zárkózott el annak a lehetőségétől, hogy Ricciardo visszatérjen az alakulathoz. 2020-ban nem éppen fényes viszonyban váltak meg a pilótától.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://scuderiahungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5317900973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása