2022. augusztus 04. 19:42 - Alteryx

Van még kiút a Ferrari számára?

Mára biztossá vált, hogy a Ferrari nem azért sikertelen, mert rossz lenne az autó, vagy esetleg a pilótákkal lenne probléma. A problémák gyökereit a csapat stratégiáiban kell keresni.

A vasárnapi futamon a rajthelyeket látva a Ferrarinak mondhatni egy nagyon könnyű dolga volt, mivel a rivális Red Bull pilótáinak a 10. illetve 11. helyről kellett indulniuk. Ha ez nem lenne elég a mogyoródi pálya híres arról, hogy nagyon nehézkesen lehet rajta előzni, így igen kevés eséllyel indultak az osztrák energiaitalosok. A 15. körben az élen haladó George Russell megkezdte a kerékcseréket, majd erre rögtön lépett a Ferrari, és kihívták Carlos Sainz-ot a bokszutcába kereket cserélni. Eközben Charles Leclerc kinn maradt a pályán, ami nem látszott rossz döntésnek hisz közepes keverékű gumikon versenyzett. A kerékcseréket látva szinte biztossá vált, hogy a címvédő Max Verstappen kellő energiával és odaadással odaférhet a dobogóra. A 31. körben Leclerc megelőzte Russell Mercédeszét, ami után látszott, hogy ez a csata bizony az első helyért zajlik, és a monacói pilóta futamgyőzelmet ünnepelve térhet a szünetre. De ez nem így lett. Ugyanis a címvédő illetve Russell is bement kereket cserélni a 39. körben, és valahol itt tört meg az olasz istálló menetelése a győzelem felé. Sainz helyett Leclerc-et hívták be a bokszutcába gumicserére. Nagy meglepetésre azonban keménykeveréket kapott a monacói. Az addigi remek tempó innentől kezdve véglegesen megszűnt a Ferrari számára. Innentől kezdve a holland címvédő szabályosan megette az előtte haladókat, így behúzta a futamot. A brit Lewis Hamilton lágyakon odaért a második helyre, míg csapattársa a Pole-pozícióból induló George Russel a harmadik helyen végzett. A szünetben tehát Leclerc 80 pontos hátrányba került, az élen álló Max Verstappen-hez képest.

A vörösöknél minden adott lenne egy VB címhez, van egy megfelelő autó, egy bajnokesélyes pilóta, illetve egy remekül szuperáló másodikszámú pilóta, de valamiért mégse jön össze a Ferrarinak. Ahhoz, hogy az istállónak meglegyen a bajnoki cím, ahhoz nem kevés szerencse kellene. A 7x világbajnok Michael Schumacher testvére Ralf Schumacher szerint a Ferrari csapatfőnöke Mattia Binotto napjai erősen meg vannak számlálva az olasz istállónál. A németet az sem lepné meg különösebben, ha a szünet után a Belgiumi nagydíjra már Binotto nélkül készülne a csapat.

Bárhogy is alakuljon a Ferrarinak meg vannak a lehetőségei, de ilyen hibák mellett vajnyi kevés az esélye annak, hogy 15 év után ismét bajnoki címet nyerhessen.

   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://scuderiahungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7117900779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása