2022. augusztus 04. 20:43 - Alteryx

Oscar Piastri és az Alpine - Mi történt?

Miután a 4x világbajnok pilóta Sebastian Vettel bejelentette, hogy az idény végén visszavonul a száguldó cirkuszból, sorra jöttek a találgatások, hogy vajon ki lesz Lance Stroll mellett az Aston Martin Forma 1-es csapatában. Talán senki se számított arra, hogy pár nap múlva hivatalosan is a 2x világbajnok Fernando Alonso kerül Vettel helyére. Ennek a döntésnek több okai is lehet, ezek közül csak egyet emelnék ki, hogy talán a spanyol is érzi, hogy 41 évesen már nagyon nem lehet komolyabb eredményeket elérni. Illetve az Aston Martin készülő új szélcsatornája és gyárkomplexuma is bizonyára ígéretesnek tűnik számára.

Vettel helyére tehát már van pilóta, de ki lesz Esteban Ocon mellett a francia csapatban? Az Alpine ekkor hivatalos közleményében beszámolt arról, hogy Oscar Piastri lesz Ocon csapattársa 2023-tól, amely a korábbi szóbeszédeket teljesen megerősítette. A franciák pechére még aznap este Piastri Twitter fiókján teljesen megcáfolta a francia csapat kijelentéseit:

„Értesültem arról, hogy az Alpine ma délután bejelentette, hogy náluk fogok versenyezni jövőre. Ez az állítás nem igaz, nem írtam alá semmilyen szerződést az Alpine-nal a 2023-as idényre, és nem leszek a versenyzőjük a következő szezonban.”

Az ausztrál esetében nagyon figyelemre méltó az is, hogy milyen közvetlenül, és határozottan tagadta le az Alpine állításait. A pilóta ügynöke Mark Webber és az ausztrál pilóta egyes híresztelések szerint a McLarennel kezdett tárgyalni egy esetleges ülésért. A híresztelések szerint Daniel Ricciardo-t tennék ki a csapatból, így kerülhetne a brit Lando Norris mellé a fiatal Piastri. Az Alpine eredetileg amennyiben Alonso nem távozott volna, Piastri-t a Williamshez ültette volna be, de a jelek szerint ez sem a pilótának, sem az ügynökének nem volt vonzó ajánlat. Otmar Szafnauer az Alpine Jelenlegi csapatfőnöke szerint mindenjoguk megvan ahhoz, hogy a fiatal pilótát foglalkoztassák.

„Jogunk van alkalmazni őt. Van számunkra prioritás.”

Mindenesetre egy igen érdekes és fordulatokban gazdag pilótakeringő elé nézünk a szezon vége felé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://scuderiahungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6117900893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása